luni , iulie 22 2024
Breaking News

Distribuitori de Caldura

Caloriferele pot fi distribuitori de caldura ai pompelor de caldura?

Atunci cand auzim discutii despre distribuitori de caldura, este imposibil sa nu ne gandim mai intai de toate la calorifere. Practic, prin intermediul acestora este distribuita caldura in casa, indiferent ca provine de la centrala termica sau de la pompa de caldura.

In randurile de mai jos vom discuta despre pompele de caldura si caloriferele care distribuie caldura provenita ce la pompe. Veti descoperi informatii foarte interesante, motiv pentru care va recomandam sa cititi cu atentie pana la final.

Caloriferele ca distribuitori de caldura ai pompelor de caldura

Caloriferele conventionale au nevoie de o incalzirea apei la aproximativ 60°C pana la 70°C. In ceea ce priveste incalzirea prin pardoseala, este necesara incalzirea apei pana la aproximativ 35°C.

Distribuitori de CalduraDrept urmare, incalzirea prin pardoseala este mai eficienta din punct de vedere energetic, comparativ cu caloriferele conventionale, care au nevoie de o temperatura de alimentare mai mare pentru a atinge aceeasi temperatura a camerei.

Pentru ca pompele de caldura care functioneaza cu calorifere existente (calorifere standard), trebuie sa produca o temperatura de alimentare mai mare, COP-ul lor scade.

Ca urmare, consumul lor de energie electrica este cu aproximativ 25% mai mare decat in ​​cazul incalzirii prin pardoseala, pentru a produce aceeasi caldura.

Desigur, sunt inca extrem de eficiente in comparatie cu alte tehnologii de incalzire. Daca va este cel mai bine cu incalzirea prin pardoseala sau cu calorifere ca distribuitori de caldura, depinde de multi factori.

Pot folosi caloriferele mele existente cu o pompa de caldura?

Exista proprietari de case care se intreaba daca pot folosi caloriferele existente pe post de distribuitori de caldura. Ei bine, in cele mai multe cazuri, raspunsul este da, dar depinde de caloriferele deja instalate.

Puteti folosi pompa de caldura fie cu calorifere, fie cu incalzire prin pardoseala si va functiona in acelasi mod. Pompele de caldura vor functiona aproape sigur cu caloriferele existente daca acestea au fost instalate candva in ultimii douazeci de ani. Dar exista si exceptii, asa ca haideti sa le aruncam o privire.

Ar functiona radiatoarele foarte vechi, mici sau din fonta cu o pompa de caldura?

Nu toate caloriferele functioneaza cu pompe de caldura. Caloriferele mici si din fonta reprezinta o provocare pentru pompele de caldura. Asta pentru ca au nevoie de cantitati mai mari de apa foarte fierbinte pentru a incalzi spatiul.

Cand caloriferele sunt foarte mici sau sunt din fonta, acestea necesita o capacitate de incalzire mai mare pentru a functiona corect.

Daca doriti sa imbunatatiti transferul de caldura in casa dvs., este posibil sa nu fiti nevoit sa instalati o pompa de caldura cu doua trepte la temperatura ridicata. In schimb, ati putea inlocui caloriferele cu altele mai eficiente.

Daca sunt calorifere mici pe un sistem cu o singura teava si se chinuie sa incalzi un spatiu mai mare, atunci sistemul proiectat de inginerii pompei de caldura va tine cont de asta.

Este posibil sa fie nevoie sa va actualizati caloriferele (la temperaturi scazute, radiatoare mari) in unele cazuri sau sa treceti la ventiloconvector.

Aceste optiuni va vor mentine casa calda in cazul in care caloriferele actuale nu o vor face, si in acelasi timp, veti evita provocarea de a instala un sistem de incalzire prin pardoseala.

Pentru a fi absolut sigur ca acele calorifere mai vechi sau supradimensionate pot functiona cu un sistem nou de pompa de caldura, solicitati sa fie inspectate de catre instalatorul dumneavoastra.

Cum functioneaza pompele de caldura cu caloriferele?

Pompele de caldura aer-apa (sursa de aer) si pompele de caldura la sol pot functiona cu calorifere, incalzire prin pardoseala sau ventiloconvector, care pot fi distribuitori de caldura. Pompele de caldura cu sursa de aer functioneaza prin captarea caldurii din aerul exterior.

Unitatile cu sursa de sol fac acelasi lucru, dar folosesc pamantul ca sursa de caldura. Aceasta caldura este de obicei captata de la sursa si transferata de o anumita forma de agent frigorific.

Pe masura ce agentul frigorific trece printr-un schimbator de caldura, acesta transfera caldura in apa. Aceasta este apa care circula in incalzirea prin pardoseala, calorifere sau ventiloconvector.

Daca caloriferele sunt cea mai buna solutie sau nu, va depinde de nevoile dumneavoastra si de caracteristicile cladirii.

About Agentie Web Design

Verifica si

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Informatii de baza despre geamuri termopan Brasov preturi Pentru multi proprietari de locuinte, una dintre …

Close